شیر فشار شکن

شیر فشارشکن به صورت خودکار، فشار زیاد و متغیر ورودی را ، به فشار کم و ثابت خروجی تبدیل می کنند و چنانچه در شبکه بعد از شیر فشارشکن، مصرف آب وجود نداشته باشد برای جلوگیری از انباشته شدن فشار استاتیک، شیر فشار شکن به طور اتوماتیک جریان را قطع می کند. فشار شکن ها عامل مهمی در ایمنی سیستم هستند و سلامت سایر اجزا را تضمین میکند.

شیر فشار شکن چیست ؟

همانطور که از نام این قطعه پیدا است وسیله ای است برای شکستن فشار. در یک سیستم سیالی کنترل فشار مدار از اهمیت بالایی برخوردار است. این سازه عامل مهمی در ایمنی سیستم است و سلامت سایر اجزا را تضمین می‌کند. در طراحی یک مدار هیدرولیکی، پمپ که عامل ایجاد فشار است معمولا با ضریب توان بالاتری درنظر گرفته می‌شود و فشار ایمن و لازم برای عملکرد سیستم از طریق فشار شکن تعیین می‌شود. لازم بذکر است مانومتر یا همان فشار سنج هیدرولیک وسیله ای مکمل برای تنظیم فشار است.

شیر فشار شکن، فشار سیال عبوری از آن را کم می کند و هم چنین برای ثابت نگه داشتن فشار در خروجی شیر استفاده می شود و در نتیجه فشار خروجی سیال از فشار ورودی آن کمتر می باشد. شیرهای فشار شکن به طور خاص جهت کاهش فشار آب ورودی به شبکه طراحی شده اند. به طور معمول فشار آب خروجی از مخازن بسیار بالا بوده و جهت ورود به سیستم لوله کشی آب مصرفی خانگی مناسب نیست.

شیر فشار شکن ، به طور معمول نزدیک کنتور آب ساختمان ها بعد از انشعاب از لوله اصلی آب شهر نصب می شود تا فشار های زیاد و تغییرات فشار آب شهر را تقلیل دهد.این شیرها دارای یک پیچ مخصوصی تنظیم فشار هستند که بوسیله آن فشار خروجی شیر تنظیم می شود. توجه داشته باشید که قبل از شیر به صافی نیاز داریم. استفاده از لوله کنار گذر به سمت قسمت فشار ضعیف نیزمی تواند موجب تنظیم فشار شود.

تقسیم بندی از نظر سیال کاربری

شیر فشار شکن از نظر سیال کاربری به دو دسته هیدرولیکی و پنوماتیک تقسیم می شوند.

۱.شیر فشار شکن هیدرولیکی

شیر فشار شکن هیدرولیک وظیفه تنظیم جریان سیال در یک سیستم هیدرولیک را دارد. یک اهرم دستی به شیر متصل است که وظیفه کنترل جریان سیال را دارد . این نوع شیرها از انواع رایج و پر کاربرد در بازار می باشند. شیر فشار شکن هیدرولیک در صنایع زیر کاربرد دارد:

صنایع سیمان
صنایع خودروسازی
صنایع فولاد

۲.شیر فشار شکن پنوماتیک

این شیر به علت داشتن قطعات جانبی مانند عملگر، پوزیشنر و کنترلر افت فشار زیادی را ایجاد می کند. فشار جریان سیال عبوری از شیر به وسیله سنسور حس شده و به کنترلر ارسال می شود. کاربرد شیر فشارشکن پنوماتیک در صنایع زیر کاربرد دارد:

صنایع کشاورزی
صنایع خودروسازی
صنایع غذایی
صنایع چوب
شیرهای فشار شکن P.R.V

بطور اتوماتیک فشار زیاد و متغیر ورودی را به فشار کم و ثابت خروجی تبدیل می کند. چنانچه در شبکه بعد از شیر فشار شکن مصرف آب وجود نداشته باشد. برای جلوگیری از انباشته شدن فشار استاتیک شیر فشار شکن به طور اتوماتیک جریان را قطع می کند. استفاده از این شیر ها سهولت بهره برداری از شبکه وخطوط انتقال حذف هزینه های هنگفت خرید زمین و ساخت مخازن فشار شکن را در بردارد و نیز با کاهش فشارهای ناخواسته در شبکه ها و خطوط انتقال به مقدار زیادی از هدر رفتن سیال جلوگیری می کند.