اتصالات چیست ؟
از اتصالات برای ادامه روند لوله کشی استفاده می شود حال اتصالات بر اساس آلیاژ ، نوع اتصال و آرایش لبه های آن دسته بندی می شوند .
اتصالات بنکن از جمله اتصالاتی می باشند که آلیاژ ساخت آنان کربن استیل بوده و روش ساخت اتصالات مانیسمان بنکن بدون هیچ گونه درز جوشی در بدنه آنان می باشد که این اتصالات معروف به اتصالات مانیسمان می باشد .
استاندارد آلیاژی اتصالات مانیسمان بنکن :
استاندارد آلیاژی اتصالات مانیسمان بنکن طبق ASTM A234 WPB می باشد . این استاندارد مربوط به آلیاژ کربن استیل (CARBON STEEL) می باشد که مناسب برای اتصال به لوله های مانیسمان با آلیاژ کربن استیل می باشد .
استاندارد ابعادی اتصالات مانیسمان بنکن :
برای اطلاع از ابعاد و اندازه و سایر مشخصات هندسی اتصالات مانیسمان بنکن می بایست به استاندارد ASME B16.9 مراجعه کرد .
روش ساخت اتصالات مانیسمان بنکن
اتصالات بنکن به روش مانیسمان و بدون هیچ گونه درز جوشی در راستای بدنه اتصالات تولید می شود و از این رو مشابه روش تولید لوله مانیسمان می باشد .
در مقابل روش مانیسمان، اتصالات درزدار وجود دارند که در روش تولید آنان از درز جوش استفاده شده است و از نظر حد تحمل فشاری و دمایی پایین تر از اتصالات مانیسمان می باشد .
اتصالات مانیسمان بنکن به دلیل تحمل فشار و دما بالا مناسب برای استفاده در سیستم های نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین مناسب برای استفاده در سیستم های بخار با دما و فشار بالا می باشد از این رو لیست قیمت اتصالات مانیسمان بنکن نسبت به لیست قیمت اتصالات درزدار بسیار بالاتر می باشد .
اتصالات مانیسمان بنکن به طور مستقیم از لوله مانیسمان ساخته می شوند که به طور مثال برای ساخت اتصالات بنکن رده ۴۰ می بایست از لوله مانیسمان رده ۴۰ استفاده کرد.
آرایش لبه های اتصالات مانیسمان بنکن :
آرایش لبه های ابتدایی و انتهایی اتصالات مانیسمان بنکن به صورت BEVELING می باشد که روش جوشکاری آن به صورت BUTTWELD می باشد.
هنگامی که کنار لوله مانیسمان قرار میگیرد با توجه به آرایش مشابه لوله و اتصالات مانیسمان یک حالت V ایجاد می شود که این منطقه برای جوشکاری می باشد . برای مشاهده لیست قیمت لوله مانیسمان می بایست به صورت روزانه به سایت وگ امید گلستان مراجعه کنید .
اتصالات مانیسمان بنکن استفاده شده شامل موارد زیر می شود:
۱- زانویی مانیسمان بنکن :
از زانوی مانیسمان بنکن برای تغییر جهت جریان استفاده می شود ، زانوهای مانیسمان بنکن در دو زاویه ۹۰ درجه و ۴۵ درجه موجود می باشند. زانویی های بنکن در تمامی ضخامت های رده ۴۰ ، رده ۸۰ ، رده STD و رده SGP موجود می باشد .
ریترن (RETURN) زانوی مانیسمان با زاویه ۱۸۰ درجه می باشد که در سبد کالایی اتصالات مانیسمان بنکن نیز موجود می باشد .
زوایایی دیگر از جمله ۳۰ درجه و ۶۰ درجه نیز را می توان به روش برشکاری و در کارگاه پروژه ساخت. نوع دیگر از زانوی مانیسمان نیز موجود می باشد به نام بِند (BEND) که یک زانویی ۹۰ درجه مانیسمان با شعاع گردش بسیار زیاد می باشد .
دسته بندی دیگر از زانو مانیسمان بنکن مربوط به شعاع گردش آن می باشد که به دو دسته زانو مانیسمان شعاع بلند(LONG RADIUS) و زانو مانیسمان شعاع کوتاه (SHORT RADIUS) تقسیم بندی می شوند .
زانویی های موجود در سایت پایپ کالا از نوع شعاع بلند ( Long Radius ) می باشد و برای سفارش زانوهای بنکن شعاع کوتاه می بایست درخواست خود را برای کارشناسان وگ امید گلستان ارسال نمایید .
اینفوگرافیک زانو مانیسمان بنکن
۲- سه راهی مانیسمان بنکن :
برای انشعاب گرفتن از خطوط لوله کشی از سه راهی مانیسمان استفاده می شود به صورتی که سه راهی ها دارای سه بخش ورودی و خروجی و انشعاب می باشند .
سه راهی های مانیسمان بنکن دارای دو نوع سه راهی مانیسمان مساوی که هر سه بخش ورودی و خروجی و انشعاب هم سایز می باشد و سه راهی مانیسمان تبدیلی که سایز ورودی و خروجی بزرگتر از سایز انشعاب هست می باشد .
سه راهی های بنکن در تمامی ضخامت های رده ۴۰ ، رده ۸۰ ، رده STD و رده SGP موجود می باشد .
اینفوگرافیک سه راهی مانیسمان بنکن
۳- تبدیل مانیسمان بنکن :
برای تغییر سایز خطوط لوله کشی از تبدیل مانیسمان بنکن استفاده می شود ، تبدیل های مانیسمان بنکن شامل دو نوع زیر می باشد.تبدیل های بنکن در تمامی ضخامت های رده ۴۰ ، رده ۸۰ ، رده STD موجود می باشد .
- تبدیل صاف (CONCENTRIC) : نام دیگر آن تبدیل هم مرکز می باشد.
- تبدیل کج (ECCENTRIC) : نام دیگر آن تبدیل غیر هم مرکز می باشد.
اینفوگرافیک تبدیل مانیسمان بنکن
۴- کپ مانیسمان بنکن :
کپ مانیسمان بنکن برای کور کردن و مسدود کردن انتهای مسیر سیال می باشد .
ضخامت های موجود اتصالات مانیسمان بنکن :
اتصالات مانیسمان بنکن در ضخامت های متفاوت و طبق استاندارد ASME B16.9 وجود دارد ، ضخامت های موجود در سایت اتصال فیت به شرح زیر می باشد :
- اتصالات مانیسمان بنکن رده ۴۰
- اتصالات مانیسمان بنکن رده SGP
- اتصالات مانیسمان بنکن رده STD
- اتصالات مانیسمان بنکن رده ۸۰
- اتصالات مانیسمان بنکن رده ۱۶۰
ضخامت اتصالات بنکن به صورت متنوعی می باشد که برای اتصال به لوله های مانیسمان مورد اهمیت می باشد اما اهمیت این موضوع در چه می باشد را در ادامه برایتان توضیح خواهیم داد .
هنگامی که برای پروژه ایی از لوله مانیسمان با ضخامت رده ۴۰ ( sch40 ) استفاده می شود ،می بایست که از اتصالات بنکن رده ۴۰ نیز استفاده نمود زیرا برای جوشکاری و تکمیل اتصال نیاز می باشد که ضخامت لوله و اتصالات با یکدیگر برابر باشد .
اتصالات بنکن رده ۴۰ از جمله پرکاربردترین اتصالات برای تاسیسات و سیستم موتورخانه می باشد که از این اتصالات برای سیسم های نفت و گاز نیز استفاده می شود .
اتصالات بنکن با ضخامت های بالاتر از جمله رده ۸۰ و رده ۱۶۰ نیز برای سیستم های فشار بالا و دما بالا استفاده می شود که اغلب استفاده آن ها برای پروژه های صنعتی می باشد و در سیستم موتورخانه کاربرد خاصی ندارند .